ANNONCE

Fakta: Læs ny sigtelse mod Amagermand og søn

22. december 2011 12:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fakta: Læs ny sigtelse mod Amagermand og søn
Billede mangler

Følgende pressemeddelelse med relationen til sagen om Amagermanden er netop blevet offentliggjort af Københavns Politi.
“Københavns Politi har søgt at holde de nye sigtelser mod Marcel Hansen uden for offentlighedens søgelys så længe som muligt. Dels og primært af hensyn til Byrettens kendelse mandag den 19. december og strafudmålingen torsdag den 22. december.
Imidlertid er Københavns Politi bekendt med den store offentlige interesse, som sagen indebærer, og vil derfor nu – efter strafudmålingen – offentliggøre faktuelle oplysninger om sigtelserne og efterforskningen. Det sker i håbet om at undgå misforståelser og historier, der baserer sig på rygter og partsindlæg. De sigtedes forsvarsadvokater er orienteret om denne proces og har ikke haft indvendinger.
Det kom torsdag aften 15. december til politiets kendskab, at Marcel Hansen angiveligt havde udsmuglet breve og muligvis DNA-materiale fra Vestre Fængsel, hvor han sad i varetægt. Det skete, da der til Nordsjællands Politi i Frederikssund blev afleveret fire breve samt en afklippet spids fra en gummihandske, hvori der tilsyneladende var biologisk materiale. Materialet blev afleveret af en samvittighedsfuld person, hvis identitet Københavns Politi ikke ønsker at redegøre nærmere for.
Fredag den 16. december blev der uopsætteligt indledt en efterforskning, hvorefter det indleverede materiale kom til Københavns Politi og Rigspolitiets Kriminaltekniske Center. Materialet blev hasteundersøgt af retsgenetikere og fingeraftrykseksperter, og det stod allerede fredag klart, at det biologiske materiale bestod af sæd. Lørdag blev det oplyst, at det med samme statistiske sikkerhed, som de DNA-spor, der har været frembragt i retten, var biologiske spor fra Marcel Hansen.
Marcel Hansen blev fredag i forbindelse med ransagning af hans celle sigtet for overtrædelse af straffelovens § 245 jf. § 23 tilskyndelse til legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Derudover blev han sigtet for tilskyndelse til bevisforvanskelse jf. straffelovens § 125 jf. § 23. Marcel Hansen ønskede ikke på det foreliggende grundlag at tage stilling til sigtelsen eller at udtale sig i øvrigt. Under ransagningen blev der sikret effekter med henblik på yderligere undersøgelse.
I de udsmuglede breve opfordrede Marcel Hansen sin ældste søn til at begå en forbrydelse, og derefter plante den sigtedes DNA på gerningsstedet eller offeret. For eksempel står der i ét af brevene: “Du skal ikke slå nogen ihjel for mig højst slå en eller anden ned og plante Dna”.
Politiet anholdt fredag aften Marcel Hansens ældste søn, som blev afhørt, hvorefter han igen blev løsladt. Han blev sigtet for forsøg på legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter jf. straffelovens § 245 jf. § 21 og for forsøg på bevisforvanskelse. En ransagning af sønnens bolig tilvejebragte yderligere seks breve og otte gummidutter (afklippede fingre fra gummihandsker). Alle gummidutter var tilsnøret og med et indhold, der er ved at blive undersøgt nærmere.
Politiet har på nuværende tidspunkt samlet beslaglagt ti breve og ni gummidutter med indhold.
Marcel Hansens søn nægter at have modtaget brevene fra sin far.
– Det er vigtigt at understrege, at politiets sigtelse mod sønnen giver ham den rette retsbeskyttelse i forhold til retsplejelovens regler. Det betyder blandt andet, at han har fået beskikket en forsvarer, der deltager i politiafhøringer. I den fortsatte efterforskning har politiet ikke kunnet underbygge, at sønnen har begået en voldsforbrydelse, siger vicepolitiinspektør Jens Møller, leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi.
Københavns Politi kan på nuværende tidspunkt ikke afgøre, hvornår og hvordan breve og gummidutter er smuglet ud af Vestre Fængsel. Der er dog indikationer på, at det er foregået over en længere tidsperiode.
På nuværende tidspunkt kan Københavns Politi ikke give flere oplysninger i sagen, herunder at af- eller bekræfte pressens oplysninger. Tilsvarende ønsker Københavns Politi ikke at medvirke i interviews om indholdet i denne pressemeddelelse.”

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu