ANNONCE

Træder i kraft nu: Sådan genåbner dele af Danmark

15. marts 2021 08:39 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mandag sker endnu en gradvis genåbning af samfundet. Nu kan afgangselever møde fysisk i skole hver anden uge

Se hvilke ændringer, der træder i kraft, og hvilke regler, der gælder fra mandag, i galleriet ovenfor.

Mandag morgen er det igen muligt for mange hjemsendte elever i folkeskoler og gymnasier at komme i skole. Det er dog kun en enkelt gang om ugen, og det er udendørs.

Afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser må møde halvdelen af tiden.

Dette gælder dog ikke afgangseleverne i hovedstadsområdet samt Nord- og Østsjælland, hvor det kun er tilladt at møde en gang om ugen.

Faglighed og trivsel går hånd i hånd

Dansklærer på Bagsværd Kostskole og Gymnasium Anders Thorsen ser genåbningen som en chance for at øge trivslen for de mange hjemsendte elever.

– Det faglige og trivslen går hånd i hånd. Mine elever kommer også til at få det bedre fagligt, når de får en chance for at komme ud og møde deres kammerater, siger han.

Dog har det været hårdt at skulle omstille sin undervisning med så kort varsel. Derfor kommer mandagens undervisning med 9. klasse, primært til at bestå af ristede skumfiduser over bål.

Digtoplæsning i Mindelunden

Men i næste uge bliver udeundervisningen brugt på Mindelunden ved Ryparken i Hellerup. Mens resten af ugens danskundervisning skal bruges på at læse digte fra besættelsestiden.

– Vi kommer til at lave en digtoplæsning derude. På den måde kombinerer vi onlineundervisningen med vores mulighed for at komme ud og være sammen, forklarer Anders Thorsen om sin plan for undervisningen.

Fakta

Sådan bliver reglerne for test:

I grundskolen gælder en kraftig opfordring til, at personale og elever kan fremvise en negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel, når de møder fysisk op på skolen.

På ungdomsuddannelserne er det et krav, at personale og elever kan fremvise en negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel, når de møder fysisk op på skolen.

Andet i aftalen:

Udvalgsvarebutikker på 5000 kvadratmeter eller derover kan have op til 250 kunder, og tidsbestilling fjernes som krav for butikker på under 10.000 kvadratmeter.

Kravet om tidsbestilling kan fraviges, hvis der etableres en anden model, der reducerer risikoen for sammenstimling. Modellen vil blive drøftet i sektorpartnerskabet for detailhandlen.

Se hvilke ændringer, der træder i kraft, og hvilke regler, der gælder fra mandag, i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu