ANNONCE

Fakta: Se Vs forslag til kontanthjælpsreform

10. august 2012 15:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fakta: Se Vs forslag til kontanthjælpsreform
Billede mangler

1. Udvidelse af ungeindsatsen:
I dag nedsættes kontanthjælp og dagpenge til unge mellem 18 og 24 år, for at øge tilskyndelsen til at tage en uddannelse. Det virker. Derfor bør indsatsen udvides til også at omfatte kontanthjælpsmodtagere mellem 25 og 29 år.
2. Udvidelse af uddannelsespålægget til 30 år
I dag kan unge op til 25 år pålægges at tage en uddannelse frem for at være på offentlig forsørgelse. Venstre er enige med blandt andre KL i, at indsatsen virker, og at den bør udvides op til 30 år.
3. Gensidig forsørgerpligt mellem samlevende
I dag er det kun gifte par, der skal forsørge hinanden i kontanthjælpssystemet. Det ser vi gerne udvidet til også at omfatte samlevende, ligesom det gør sig gældende inden for andre områder for eksempel tildeling af børnetilskud og førtidspension.
4. Skærpede sanktioner for kontanthjælpsmodtagere
Kontanthjælpsmodtagere skal tage imod de tilbud de får om aktivering, ellers bør det have konsekvenser for deres ydelse. Der blev aftalt noget tilsvarende i foråret 2011, men det blev annulleret af regeringen.
5. Aktivering fra dag ét
Alle ledige, der kan, skal i aktivering fra dag ét, som man eksempelvis gør i Aalborg. Erfaringerne fra Aalborg viser, at næsten hver tredje vender i døren og helt undlade at søge kontanthjælp.
6. Øget mobilitet
I dag er der grænser for hvor langt (tidsmæssigt) visse grupper af ledige skal bevæge sig. Det bør gælde for alle ledige, at de i langt højere grad øger mobiliteten, så vi kan sikre, at de ledige søger de job, der er ledige.
Kilde: http://www.venstre.dk/nyheder/enkeltvisning/venstre-lad-os-komme-i-gang/
/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu