Fakta

3 gode råd når du skal købe en ny bolig

1. Få et lånebevis – så undgår du at forelske dig i boliger, du ikke har råd til

Mange kaster sig ud at kigge på boliger uden helt at vide, hvad de egentlig har råd til. Det er nemt at blive revet med af de mange muligheder. Derfor er det en god ide at starte med at få et overblik over din økonomi og få et lånebevis fra din bank eller realkreditinstitut. Det vil spare dig en masse tid og skuffelser, hvis du finder ud af, at du alligevel ikke har råd til drømmeboligen.

2. Find dine egne rådgivere – ejendomsmægleren er sælgers mand

Husk at ejendomsmægleren er ansat af sælger, og derfor repræsenterer sælger interesser – ikke dine. Hvis du ikke har købt bolig før, eller bare gerne vil føle dig tryg, kan det være en god ide at få hjælp til dit boligkøb. Du kan få hjælp af dine venner og familie eller kan få professionel hjælp fra en køberådgiver. En byggetekniker kan for eksempel gennemgå boligen, og give dig viden, der kan hjælpe dig til at forhandle prisen. En boligadvokat kan hjælpe dig med at udforme købsaftalen, så den også tager hensyn til dine interesser som køber.

3. Læg et budget for dit boligkøb – så du ikke ender ender med at sætte dig for dyrt

Hvis du finder drømmeboligen kan det være svært at holde benene på jorden. Selvom drømme er dejlige skal du være realistisk omkring din økonomi. Boligen er vigtig for din livskvalitet, men du skal også have råd til at leve ordentligt, efter du har købt den. Det er derfor vigtigt at lægge et fornuftigt budget, hvor du tager højde for alle udgifter og rådighedsbeløb.

Kilde: BRF.dk