Fakta

Anklagerne mod Cosby

* 79-årige Bill Cosby er skuespiller og komiker og er især kendt for rollen som Cliff Huxtable i tv-serien The Cosby Show.

* Flere end 50 kvinder har anklaget Bill Cosby for seksuelle overgreb, der skulle have fundet sted siden 1960’erne.

* Blandt dem er den tidligere supermodel Janice Dickinson, skuespilleren Louisa Moritz og Carla Ferrigno, der senere blev gift med Hulk-skuespilleren Lou Ferrigno.

* I 2005 meldte Andrea Constand Bill Cosby til politiet for et overgreb i 2004. Men efterforskningen førte ikke til en sigtelse, og året efter indgik de to et forlig i en civil retssag.

* Ti år senere, i juli 2015, blev retsdokumenter fra sagen offentliggjort for første gang. Det har ført til, at flere end 50 kvinder siden er stået frem med anklager mod Cosby om seksuelle overgreb, ligesom efterforskningen af sagen fra 2004 blev genoptaget.

* I 2017 er retssagen mod ham begyndt.

* Andrea Constand anklager ham for at have bedøvet hende med piller forud for seksuelle forulempelser.

* Bliver han fundet skyldig, risikerer han ti års fængsel.

* Andrea Constand-sagen er den eneste, der er endt i retten, da de mange andre sager er forældede.

* Bill Cosby erklærer sig uskyldig i alle anklager mod ham.

* Bill Cosby indrømmede i 2005 at have købt receptpligtige piller med det formål at give medicinen til “mindst en kvinde og andre personer” i forbindelse med sex – dog uden tvang. Det fremgik af retsdokumenter, der blev offentliggjort i 2015.

* Som følge af de mange beskyldninger mod Bill Cosby valgte tv-stationen NBC at tage en planlagt tv-serie med komikeren af programmet.

* Streamingtjenesten Netflix har også udsat en planlagt lancering af en standup-optræden, der blev filmet på Cosbys 77 års fødselsdag.

Kilde: Los Angeles Times, CNN, AFP, Entertainment Tonight, dpa og Reuters.