Fakta

Blå bog: Gøgleren fra Aarhus

Jacob Haugaard har en lang og varieret karriere bag sig. Hans første to plader udgav han med bandet Sofamania, som han efter eget udsagn også har en tredje plade liggende i skuffen med.

Siden er fulgt et utal af cd’er i eget navn – i alt har han udgivet 15 – inklusiv kæmpehittet “Hammer Hammer Fedt”, der blev en sand landeplage. Af andre store Haugaard-hits kan nævnes sange som “Fikumdik”, “Malling” og duetten med den tidligere faste makker Finn Nørbygaard, “På Vejen Igen”.

Netop samarbejdet med Finn Nørbygaard gjorde, at Haugaard gik fra at være Aarhus-kendt til landskendt. Deres samarbejde startede på Østjyllands Radio, men bredte sig siden til hele landet. De udgav blandt andet to spillefilm om “Jydekompagniet” – og medvirkede fra 1989 til 1999 i de berømte Squash-reklamer.

Kronen på Jacob Haugaard-værket må dog siges at være, da han fra 1994 til 1998 var medlem af Folketinget, valgt ind på sin egen liste SABAE, Sammenslutningen Af Bevidst Arbejdssky Elementer.

Det valgprogram, der førte Haugaard i Folketinget indebar blandt andet medvind på cykelstierne, bedre vejr, flottere julegaver og gratis øl. Det lykkedes ham at få indført i hvert fald et af sine valgløfter – Nutella i feltrationerne hos soldaterne.

Derudover er Jacob Haugaard en ivrig foredragsholder og kunstner, som er blevet udstillet mange steder. Han er mangeårig konferiencer på Smukfest og Grøn. Hans engagement med Muskelsvindsfonden og Grøn har varet siden 1993. Haugaards søn led selv af muskelsvind.