Fakta

Blå bog: Klaus Riskær Pedersen

Klaus Riskær Pedersen

* Født 24. april 1955

* Student fra Holte Gymnasium 1975

* Udgav som 16-årig bogen “De unges kig ind i finansverdenen” i 1971

* Har læst på handelshøjskolen og stod i 1978 bag finanstidsskriftet Børsinformation med aktieanalyser.

* Stod i 1979 bag oprettelsen af investeringsselskabet Krepco, der i 1986 overtog det børsnoterede Accumulator Invest, som gik konkurs i 1992.

* Har også stået bag en række andre investeringsselskaber og venturekapitalfonde, en ostehandel, Kanal 2, De Bergske Blade, databasesøgemaskiner og internetudbyderen Cybercity, som sælges i 2000 for en halv milliard kroner.

* Har i de senere år været med til at etablere firmaet CopyGene, som tilbyder at opbevare stamceller fra navlestrenge, samt Iværksætterfabrikken, et slags kontorhotel for iværksættere.

* Har også været involveret i Hjemmehjælpen ApS og Tracktesting.com, som giver kunstnere og pladeselskaber mulighed for at teste ny musik hos publikum.

* Medlem af Europa-Parlamentet 1989-1994. Først for Venstre, men efter ekskludering fra partiet i 1993 som løsgænger.

* Dømt i flere straffesager, senest i 2008, da han ved Østre Landsret blev idømt seks års fængsel for bedrageri og mandatsvig for 210 millioner kroner.

* Begyndte sin afsoning 8. oktober samme år. Kort tid efter udgav han en bog – “Ankomsten” – om sin først tid som indsat.

* I september 2012 blev dommen suppleret med yderligere halvandet års fængsel i en anden sag i Østre Landsret. Prøveløsladt 30. september 2013.

* Dagen efter løsladelsen tabte Riskær en sag i Sø- og Handelsretten, hvor han havde stævnet flere selskaber og enkeltpersoner, fordi han følte sig snydt i forbindelse med videresalget af Cybercity.

* Den driftige, kreative finansmand og levemand er ad flere omgange blevet erklæret personlig konkurs.

* Privat: Har været gift to gange. Han har fire sønner og en datter med tre forskellige kvinder.

* Har desuden været tv-vært på iværksætterprogrammet Hyret eller Fyret på TvDanmark i 2005 og haft en gæsteoptræden på TV3’s Paradise Hotel i 2014.

Kilder: Ritzau, TV2, Information