Fakta

Nikolaj, jeg har lyst til at advare dig ....

23.09.01
Hej Nikolaj.

Nikolaj, jeg har lyst til at advare dig lidt. Den gang hvor jeg var på din alder, begyndte jeg at drikke, når jeg skulle i ungdomsklub. Selvom jeg kendte nogle, som røg hash, gjorde jeg det ikke. Jeg nægtede og ville bare ikke. Jeg vidste godt, det var farligt. Men da jeg var 15-16 år, var jeg alligevel blevet nysgerrig. Og jeg syntes, at dem, som røg hash og drak lidt, var søde, sjove og nemme at snakke med. Og så prøvede jeg. Det var ikke engang sjovt, men det var alle dem, som gjorde det, der var seje, syntes jeg (så dumt).

Jeg lovede mig selv og mine veninder, at jeg aldrig nogensinde ville prøve noget andet end hash. Men jo flere gange jeg prøvede for sjov, så var det pludselig kun sjovt, hvis det var hver dag eller hvis jeg tog andre stoffer i weekenden. Jeg troede kun, det var heroin, der var farligt (så dumt).

Men pludselig – det, jeg troede, jeg kunne styre, kunne jeg ikke styre mere.

For mig har det taget mange år om at indse, at det var et problem, fordi jeg altid var forsigtig med det. Men pludselig, da jeg er 25 år, opdager jeg, at alle mine gode gamle veninder havde uddannelse, kæreste, nogle børn og hus. Jeg havde bare ingenting andet end de venner, som jeg tog forskellige stoffer med, og der fandt jeg først for alvor ud af, at jeg havde et problem. Derfor søgte jeg i behandling for stoffer, (Selvom mange af mine venner var længere ude end mig). Når man er på stoffer, har man ingen rigtige venner, og dem du føler er rigtige, de dør af stoffer (selv en på 17 år), eller kommer i fængsel.

Jeg har oplevet mange, som er døde af det eller har siddet i fængsel næsten hele deres ungdom.

Det, jeg vil sige med det, er, at jeg troede, fordi jeg var forsigtig, at jeg aldrig skulle bede nogen om hjælp, for jeg havde jo ikke noget problem. Men se mig nu. Jeg har været i behandling p.g.a. stoffer, syg i hovedet af hash og sidder nu i fængsel.

Det er så dumt med dette brev, at det ikke kan slutte ligesom i et eventyr, men jeg vil gøre mit bedste for at få et ordentligt liv, når jeg kommer ud herfra.

Nikolaj, jeg elsker dig og jeg ønsker ikke, det skal gå dig ligesom mig. Selvom det bare er for sjov første gang at ryge hash eller tage stoffer.

Men vi kan jo håbe på, det går ligesom i et eventyr og at jeg om nogle år har børn, mand og uddannelse, og at du aldrig begynder at prøve.

Jeg elsker dig
1 mill. x 1bill. kys, knus
Fra din storesøster