Fakta

Charlie Gard

Den 11 måneder gamle britiske dreng Charlie Gard holdes kunstigt i live på Great Ormond Street Hospital i London.

High Court i London har tidligere slået fast, at Charlie har en kronisk hjerneskade, og at den livreddende hjælp til drengen – imod forældrenes ønske – bør afsluttes.

Nu har forældrene torsdag fået en ny chance for at overbevise retten om, at deres søns respirator ikke skal slukkes som planlagt.

Overblik over sagen

* Charlie er uhelbredeligt syg og lider af en sjælden genetisk sygdom, som kun 16 børn på verdensplan er ramt af.

* Charlie Gard var tilsyneladende rask, da han blev født, men blev hurtigt svagere.

* Han har nu en alvorlig hjerneskade, han kan ikke åbne sine øjne eller bevæge sine arme og ben. Han er ikke selv i stand til at trække vejret.

* Det er lægerne på Great Ormond-hospitalet, der har bragt sagen for retten med ønsket om at stoppe behandlingen.

* Charlies forældre, Connie Yates og Chris Gard, ønsker, at Charlie får en eksperimentel behandling, som kan udføres i USA.

* Torsdag skal den britiske High Court, der trods navnet svarer til landsretten, igen se på sagen i et nyt retsmøde, efter at forældrene har fået en ny chance for at fremlægge beviser for, at en eksperimental behandling kan forlænge drenges liv.

* Charlie Gards forældre får stor støtte på de sociale medier og har indsamlet 350.000 underskrifter i kampen for behandling i udlandet og et beløb svarende til 11 millioner kroner.

* Sagen har været gennem flere runder i retssystemet og også forbi Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Her blev sagen dog afvist.

* Sagen har vakt international debat. Paven og USA’s præsident, Donald Trump, har blandet sig.

Kilder: BBC, dr.dk og bt.dk.

/ritzau/