Fakta

Danske betjente dræbt i tjeneste

 • 19. september 1945: Eiler Lindvang, en 28-årig kriminalbetjent, overrasker den 42-årige Otto Nees under et indbrud i en lejlighed i Valby. Betjenten vil anholde tyven, men bliver skudt og dør senere på hospitalet.
 • 8. august 1950: Den 59-årige overbetjent Harry W.E. Hansen dræbes med revolver af den 23-årige Helmer Egon Nielsen på Hobrovej uden for Randers. Overbetjenten standser den 23-årige, fordi han ikke har lys på cyklen.
 • 18. september 1965: Fire politibetjente bliver skuddræbt af den 38-årige Palle Sørensen på Amager. De to første stopper ham, efter han har begået en række indbrud. Han skyder dem, og kører videre til han bliver stoppet af to nye politibetjente, som han også skyder.
 • 6. juli 1971: Den 36-årige kriminalbetjent Arne Petersen er sammen med en kollega kørt ud til en fogedsag i Rostved nær Rønde på Djursland. Her møder de 21-årige Kaj Adam Lauersen, der er bevæbnet med et jagtgevær, og som skyder begge betjente, inden de når at reagere. Arne Petersen bliver dræbt, mens hans kollega såres.
 • 3. marts 1975: Den 30-årige kriminalbetjent Kurt Bjarne Jensen bliver stukket ihjel på vej hjem fra tjeneste i nærheden af sin bopæl på Christianshavn. Drabsmanden var den 28-årige Erik Lennart Holm, som kort forinden havde myrdet en kvinde i porten, hvor han efterfølgende møder kriminalbetjenten.
 • 31. august 1985: Reservebetjent Ulrik Kristoffersen bliver skudt og dræbt, da han anholder en bådtyv i Frederikshåb på Grønland. Bådtyven affyrer også skud mod en anden betjent, som kun bliver såret. Kollegaen skyder efter bådtyven, som bliver såret og anholdt.
 • 31. oktober 1987: Den 25-årige politibetjent Steen Kleist Carlsen stikkes i halsen af den 30-årige iraker Moin Mohammad Saleh Najm på hjørnet af Lavendelstræde og Vester Voldgade i København, da han griber ind i ballade ved et værtshus. Betjenten, der ikke var i tjeneste, dør fire timer senere af massivt blodtab.
 • 3. november 1988: Den 22-årige politibetjent Jesper Egtved Hansen bliver skudt og dræbt, da Blekingegadebanden begår et væbnet røveri imod Købmagergades Postkontor. Det vides ikke med sikkerhed hvem fra Blekingegadebanden, der dræbte den unge politibetjent.
 • 22. december 1994: Den 25-årige betjent Morten Ulrik Jørgensen prøver sammen med en kollega at stoppe to biltyve i Hellerup. Bilen ramte et træ, og Morten Ulrik Jørgensen blev fanget i bildøren og slæbt 10-15 meter hen ad vejen. To dage senere døde han af sine kvæstelser.
 • 16. juni 1995: Den 41-årige motorcykelbetjent Morten Mortensen bliver ramt af to skud i brystet under en udrykning på vej til et bankrøveri i Jyske Bank på Oddervej i Højbjerg ved Århus. Den 32-årige franske bankrøver, Eric Boucher, blev dømt for mordet.
 • 6. december 2016: Den 43-årige betjent Jesper Jul bliver skudt i hovedet foran politistationen i Albertslund. Dagen efter bliver han erklæret død på Rigshospitalet. En 26-årig mand er anholdt og mistænkt for drabet.

Kilde: DR, Politi.dk, Drabssager i Danmark.