Fakta

Danske Spils lotterier

Danske Spil udbyder tre forskellige lotto-spil til sine kunder, Lotto, Onsdags Lotto og Eurojackpot:

* Lotto er Danske Spils ældste og nok mest kendte talspil, som blev lanceret tilbage i 1989. Spillet har ændret sig lidt i årenes løb, men på trods af det, er det svært at finde en dansker, som ikke er bekendt med spillet eller sloganet “Tænk, hvis du vandt!”. Der er spænding hver uge, når tallene hopper rundt i maskinen, og de 7 vindertal skal trækkes.

* Onsdags Lotto startede 17 marts 1993 (indtil februar 2001 var navnet Viking Lotto). Spillet er et fælles nordisk spil, hvor Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland og Litauen spiller om en fælles førstepræmiepulje og Superpulje.

* Eurojackpot blev lanceret den 23.marts 2012 og er dermed det nyeste lotterispil. Populariteten af spillet er steget støt siden lanceringen, hvilket er forståeligt, for i Eurojackpot er der altid minimum 63 millioner i 1. præmiepuljen, og den når hurtigt svimlende højder. Årsagen til at puljerne altid starter stort og hurtigt bliver gigantisk store er, at spillet spilles mellem flere europæiske lande. Følgende lande deltager i Eurojackpot: Danmark, Estland, Finland, Holland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Norge, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Spanien Sverige og Ungarn.

Kilde: Danske Spil.