Fakta

DBU-direktørens slåskampe med spillerne

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er uenige om, hvorvidt spillerne på landsholdet i perioden 2004-2011 har penge til gode for sponsoraftaler. Sagen kan ende i retten, bekræfter begge parter.

Sagen er blot en af flere kedelige sager, som DBU’s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, har haft på sit bord siden ansættelsen 1. marts 2014.

Her er et udpluk:

* November 2014:

Claus Bretton-Meyer siger i et interview med Politiken, at ingen er fredet. Det inkluderer også daværende landstræner Morten Olsen, og der opstår en debat om Olsens fremtid.

* Februar 2015:

DBU inviterer ikke landstræner Morten Olsen til Dansk Fodbold Award. Ifølge DBU er der sket en administrativ fejl.

* Marts 2015:

DBU og Spillerforeningen præsenterer efter et langstrakt forhandlingsbeløb med mange knaster en ny landsholdsaftale. Den sparer DBU for tre millioner kroner. Det viser sig senere, at DBU taber et tilsvarende beløb i en voldgiftssag.

* Juni 2015:

Landsholdsanfører Daniel Agger holder en tale efter Danmarks 2-0-sejr over Serbien. Han langer kraftigt ud efter både Claus Bretton-Meyer og DBU-formand Jesper Møller. Kritikken går på DBU’s behandling af landstræner Morten Olsen.

* November 2016:

DBU taber en voldgiftssag og skal betale cirka tre millioner til Spillerforeningen. Sagen opstår som følge af den landsholdsaftale, der blev indgået mellem parterne i marts 2015. Idrættens Højeste Appelinstans under Danmarks Idrætsforbund (DIF) træder til for at få tvisten afgjort.

* Januar 2017:

Anfører Simon Kjær og William Kvist beskylder dele af bestyrelsestoppen i DBU for at modarbejde landsholdet i bestræbelserne på at nå VM-slutrunden i Rusland. I forlængelse af kritikken langer Christian Eriksen ud efter DBU for dårlig kost og behandlingsmuligheder i forbindelse med landsholdssamlinger.

* Februar 2017:

DBU og Spillerforeningen er uenige om et beløb på 2.975.000 kroner plus renter, som Spillerforeningen mener, at DBU skylder spillerne som en del af sponsoraftaler med Dong og Arla i perioden 2004-2011. En ny tur i retssystemet truer.

Kilder: Ritzau og Ekstra Bladet