Fakta

De seneste fem VM-finaler

* 2014 i Brasilien:

Tyskland-Argentina 1-0 (efter forlængelse)

Tyskerne udraderede de brasilianske værter med hele 7-1 i semifinalen, men i finalen havde tyskerne anderledes svært ved at finde netmaskerne. Den ordinære kamp endte 0-0, men syv minutter før udløb af den forlængede spilletid sørgede Mario Götze for tysk ekstase, da han stod bag finalens enlige scoring. Holland vinder bronzen med 3-0 over Brasilien i bronzekampen.

* 2010 i Sydafrika:

Spanien – Holland 1-0 (efter forlængelse)

VM-finalen stod for anden slutrunde i træk mellem to europæiske hold. Med 0-0 efter ordinær spilletid skulle Spanien og Holland i forlænget spilletid. Fire minutter før en truende straffesparkskonkurrence satte spanske Andrés Iniesta sejrsmålet i nettet. Det var Spaniens første VM-titel og første gang, at et europæisk hold vandt turneringen uden for Europa. Bronzen blev vundet af Tyskland.

* 2006 i Tyskland

Italien – Frankrig 6-4 (efter forlængelse og straffespark)

Brasilien var på forhånd udråbt som VM-favorit, men blev allerede slået ud i kvartfinalen af Frankrig, som gik hele vejen til finalen, hvor Italien ventede. De to europæiske hold spillede 1-1 i ordinær spilletid. Ingen mål i forlængelsen, men efter straffesparkskonkurrencen kunne italienerne løfte VM-trofæet foran tusindvis af fans. De tyske værter tog bronzen.

* 2002 i Sydkorea og Japan

Brasilien – Tyskland 2-0

For tredje gang i træk stod Brasilien i en VM-finale, og med en finalesejr på 2-0 over Tyskland vandt Brasilien sin femte VM-titel. Det var første gang, de to hold mødtes ved en VM-slutrunde. Tyrkiet vandt bronze.

* 1998 i Frankrig

Frankrig – Brasilien 3-0

Værtsnationen gik hele vejen til finalen, hvor de forsvarende verdensmestre fra Brasilien ventede. Frankrig vandt VM-titlen på hjemmebane med en imponerende sejr på 3-0. Kroatien vandt bronze.

Kilde: Ritzau.