Fakta

Derfor er e-sport fremtiden

1. 600.000 danskere i alle aldersgrupper spiller jævnligt computerspil, og tallet stiger markant i disse år.

2. Hver femte 18-29-årige dansker spiller computerspil på konkurrenceniveau, hvor 80% er drenge.

3. Danmark er en af verdens førende nationer inden for e-sport med to verdensmestre i fodboldspillet FIFA, verdens højestrangerende Counter-Strike hold og flere professionelle hold og spillere i alle de bedste e-sportsligaer.

4. Med e-sport i foreningen kan I aktivere nye målgrupper og skabe fællesskaber. E-sport kan dyrkes af medlemmer på tværs af alder, køn og baggrund og kan danne nye og unikke fællesskaber i jeres forening.

5. E-sport er benhård konkurrence mod andre virkelige mennesker, som stimulerer børn og unge til kritisk at arbejde med deres psykiske, fysiske og sociale svagheder.

6. E-sport kan styrke spillerens evner til at kommunikere, arbejde sammen og indgå i et holdfællesskab.

7. E-sport kan styrke spillerens taktiske og strategiske kompetencer individuelt og i samarbejde.

8. E-sport kan styrke spillerens koncentrations-, koordinations- og reaktionsevner.

9. Med e-sport vil spilleren gennem velstruktureret træning opleve en forbedring af egne evner. Derigennem vil spilleren få et styrket selvværd og få udviklet sin evne til at lære.

10. Dygtiggørelse indenfor e-sport forudsætter god fysisk form, og derfor kan e-sport motivere børn og unge til fysisk aktivitet og en sundere livsstil. Fysisk træning bør derfor altid indgå som fast element i e-sportstræningen.

Kilde: DGI