Fakta

Dessertkokkens opskrift på vaniljeis

Dessertkokken Morten Heiberg giver dig her opskriften på den lækreste vaniljeis med ægte vanilje, fløde, sødmælk, sukker, salt og æggeblommer.

– Du skal bruge 500 gram sødmælk, 500 gram piskefløde, en halv teskefuld flagesalt, en vaniljestang, 200 gram æggeblommer (cirka 12 styk) og 250 gram sukker.

– Hæld mælk, fløde og salt i en lille tykbundet gryde. Kom vaniljekorn og -stang i gryden. Bring det op til lige under kogepunktet.

– Pisk æggeblommer og sukker let sammen i en skål. Hæld lidt af den varme mælkefløde i under konstant piskning. Hæld derefter resten i.

– Hæld det tilbage i gryden, og lad cremen legere og tykne ved svag varme under omrøring, til den når en temperatur på 84 grader.

– Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, sæt den i et iskoldt vandbad, og afkøl hurtigt til cirka fire grader under omrøring. Kør derefter med en stavblender.

– Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og stil den i køleskabet natten over.

– Kør cremen i en ismaskine. Indfrysningstiden varierer, men stop, når den har fået konsistens som softice. Kom i en tætsluttende beholder.

Kilde: “Heibergs Is” af Morten Heiberg.