Fakta

Det her indeholder cola

Har du stadig svært ved at holde dig fra cola? Så tag et kig på hvilke kemikalier og syrer, du finder i en coladåse.

Fosforsyre: Kan forstyrre din krops evne til at bruge kalcium, som kan føre til knogleskørhed og blødgørelse af tænder og knogler.

Sukker: Det er bevist, at sukker øger insulinniveauerne. Det kan føre til for højt blodtryk, forhøjet kolesteroltal, hjertesygdomme, diabetes, forøget vægt, tidlig aldring og mange andre negative bivirkninger.

De fleste sodavand indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af sukker. Sukker er skadeligt for dit helbred i mange henseender. Nogle eksperter tror endda, at sukker er mere afhængighedsskabende end kokain!

Aspartam: Et kemikalie der bruges som erstatning for sukker i sukkerfrie sodavand. Der er mere end 92 forskellige bivirkninger sat i forbindelse med Aspartam-indtagelse, deriblandt svulster i hjernen, fødselsdefekter, diabetes, følelsesmæssige forstyrrelser og epilepsi/anfald.

Koffein: Koffeinholdige drikke kan forårsage: nervøsitet, søvnløshed, højt blodtryk, uregelmæssige hjerteslag, øgede kolesterolniveauer, udtømning af vitaminer og mineraler, brystknuder, fødselsdefekter og måske nogle former for kræft.

Har du stadig lyst til at drikke cola?

Kilde: alun.dk