Fakta

Det Hvide Hus

Det Hvide Hus, The White House, den amerikanske præsidents officielle bolig på adressen 1600 Pennsylvania Avenue i Washington, D.C. Opførelsen af Det Hvide Hus påbegyndtes i 1792 efter tegninger i nyklassicistisk stil af James Hoban, og i 1800 kunne præsident John Adams flytte ind.

Bygningen brændte under Den Amerikansk-engelske Krig i 1814, men blev genopbygget og i de følgende år udbygget; sidste store restaurering fandt sted 1948-52. Først under præsident John F. Kennedy og på foranledning af Jacqueline Kennedy begyndte huset at antage sin nuværende karakter af statsbolig; med historiske klenodier, antikviteter og fornemme malerier er det blevet en ramme om beslutningsmagt og officielt familieliv, velegnet til moderne mediedækning.

Dele af Det Hvide Hus har været åbent for offentligheden, men efter terroristangrebet på New York og Pentagon den 11. september 2001 er det kun muligt at besøge huset ved at ansøge hos sit lokale kongresmedlem eller som udlænding via sin ambassade i Washington, D.C.

Det Hvide Hus’ hjemmeside

Kilde: Thorsen, Niels: Det Hvide Hus i Den Store Danske på lex.dk. Hentet 2. juni 2020 fra https://denstoredanske.lex.dk/Det_Hvide_Hus