Fakta

DMIs hjemmeside

  • Hjemmesiden er responsiv, dvs. at det tilpasser sig computer, tablet eller mobil, så vejrudsigten altid bliver vist på den bedst mulige måde. Omkring 50 % af sidens trafik sker i dag fra tablet og mobil, og DMI’s brugerundersøgelser viser, at brugerne i høj grad bruger hjemmesiden til at planlægge deres dag og transport. Det er der nu optimale muligheder for at gøre selv på farten.
  • Det nye dmi.dk er designet efter, hvor brugerne befinder sig (såkaldt geolokation). Dermed tilbyder siden automatisk netop den lokale vejrudsigt, der er mest relevant. Geolokation er et valgfrit tilbud til brugerne.
  • Det nye dmi.dk giver mulighed for, at brugerne kan gemme deres egne favoritsteder i Danmark, i Grønland, på Færøerne eller i verden. Favoritterne bliver herefter vist på forsiden, hver gang man åbner det nye dmi.dk.
  • Det nye dmi.dk samler en masse kendte vejrprodukter på et zoombart kort, så det er nemt at dykke ned i DMI’s mange vejrinformationer. Kortet ligger både på forsiden af det nye dmi.dk og på siderne med de lokale vejrudsigter.
  • Det nye dmi.dk tilbyder vejrudsigter for 10.000 steder i Danmark. Der er 25 gange flere end på den nuværende hjemmeside. Grønland får 15 gange flere lokale vejrudsigter; i alt nu 600. Dertil kommer 95 steder på Færøerne. Dette lokalvejrs-produkt er nu centrum for designet, og den nye måde at præsentere data på gør det endnu lettere at søge på lokale stednavne og at tjekke vejret netop der, hvor det er mest interessant for den enkelte.
  • Det nye dmi.dk har et stærkt forbedret radarprodukt, som bl.a. viser en radarfremskrivning. Radarfremskrivning er en prognose for regn og sne den næste halvanden time, der ligger i forlængelse af de radarbilleder, brugerne kender fra det nuværende dmi.dk. Det nye radarprodukt har også flere detaljer, og brugeren kan zoomes ind på kortet.
  • Det nye dmi.dk viser vejrdata fra en ny vejrmodel for Sydgrønland. For Nordgrønland bliver den nye vejrmodel sat i drift i løbet af foråret 2018.
  • Det nye dmi.dk giver nemmere adgang til DMI’s varsler om farligt vejr. Relevante varsler findes nu på alle lokale vejrudsigter, så det bliver nemmere at se, om der er aktive varsler i området.

Kilde: DMI.