Fakta

Emanuela Consortini - dømt for bestilling af lejemord

Via internettet forsøgte en 58-årige siciliansk kvinde fra Hellerup at betale mordere for at likvidere hendes kæreste på Sicilien, politimanden Sergio.

Sagen har fredag ved Retten i Lyngby udløst en dom på seks års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig.

Emanuela Consortini er født i februar 1959 på Sicilien og opvokset i en landsby nær storbyen Catania for foden af vulkanen Etna.

I slutningen af 1980’erne forlod hun middelhavsøen og flyttede til Danmark på grund af den kriminalitet, der var på øen. Hendes far var juvelér og blev i forbindelse med et røveri overfaldet og indlagt på hospitalet.

Desuden går hun meget op i at behandle dyr godt. Og det sker efter hendes opfattelse ikke på Sicilien.

Tilværelsen i Danmark begyndte som ansat i serviceselskabet ISS. Først var hun hotelstuepige, og senere avancerede hun til titlen som oldfrue.

I 1993 fik hun permanent opholdstilladelse i Danmark. Det var også omkring det tidspunkt, at hun blev gift med den mand, som hun har fået to børn med. Hendes datter er i dag 23 år, hendes søn knap 20.

Ægteskabet holdt frem til 2011. På det tidspunkt havde Emanuela indledt et forhold til den sicilianske politimand Sergio, der altså var det tiltænkte offer for lejemordet.

Efter tiden i hotelbranchen fik Emanuela tilknytning til et italiensk turistbureau. Her var hun blandt andet rejseleder for italienske turister i Skandinavien.

Det udviklede sig til en fast stilling. Først i kundeservice siden i marketing, og til sidst avancerede hun til souschef og endte sågar med at udfylde chefens plads, da han stoppede.

Men turistbureauet lukkede, og Emanuela måtte efter 13 år søge nye græsgange. Det førte til et job hos Gentofte Kommune som leder af personaleafdelingen.

Der var hun i syv år, men på grund af sin skilsmisse led hun et psykisk knæk, og hun stoppede ved kommunen.

Som 54-årig stod hun igen uden arbejde, men på grund af sine sprogfærdigheder fik hun af kommunen tilbudt at få uddannelsen som tolk betalt. Og frem til sin anholdelse har hun ernæret sig ad den vej.

Bortset fra et par måneders ferie om året på Sicilien, så er hele hendes liv i dag i Danmark. Selv hendes mor ligger begravet på Bispebjerg Kirkegård.

Moren døde af kræft i 2009, og Emanuela fik hende i den forbindelse til Danmark. Hendes far var død på det tidspunkt.

På Sicilien har hun fætre og kusiner, men det er ikke nogen, som hun har et nært forhold til.

Hun har i retten fortalt, at hun er en rigtig “mamma” i forhold til sine børn. De har et dybt og nært forhold og vil gøre alt for hinanden.

Siden marts har Emanuela Consortini siddet varetægtsfængslet i sagen. Hun nægter sig skyldig og har anket byrettens dom til Østre Landsret.

Sagen til trods er hun og Sergio stadig kærester. Han har fulgt retsmøderne under domsforhandlingen ved Retten i Lyngby. Her har han fortalt, at han ikke tror på, at hun har villet bringe ham af dage.

Kilde: Emanuela Consortinis egen forklaring under retssagen/Ritzau