Fakta

Et år med hjemsendelser

Få indblik i skoleelevernes forløb med hjemsendelser det seneste år:

* 11. marts sendes elever og studerende på alle uddannelsestilbud hjem. Fem dage senere blev skoler lukket.

* 15. april – efter påskeferien – kan børnene til og med 5. klasse vende tilbage til skolerne, men med ekstra fokus på god hygiejne, større afstand og mindre grupper.

* 18. maj får de ældste skoleelever lov til også at få fysisk undervisning. Hygiejne, afstand og mindre grupper er stadig i fokus.

* Fra august behøver skolerne ikke længere at undervise eleverne efter bestemmelserne om nødundervisning. Det betyder, at klasserne atter kan fyldes, fordi der ikke behøver være stor afstand mellem de enkelte elever.

* 21. september melder Sundhedsstyrelsen ud, at skoler bør aflyse alle sociale arrangementer såsom klassefester, fælles morgenmad og studieture på grund af stigende smitte blandt børn og unge.

* 9. december bliver skoleelever fra 5. klasse og opefter i 38 kommuner med høje smittetal sendt hjem.

* 16. december bliver hjemsendelsen af de ældste elever udvidet til hele landet. Elever fra 5. klasse og op skal undervises digitalt.

* 21. december skal elever til og med 4. klasse sendes hjem fra skole og pasning. Reelt er mange elever dog allerede gået på juleferie på det tidspunkt.

* 1. februar meddeler regeringen, at den vil genåbne skolernes mindste klasser, hvilket betyder at elever i 0. til 4. klasse kan vende tilbage til skolen fra 8. februar.

* Derudover har mange skoler i løbet af 2020 hjemsendt nogle eller alle elever i en periode, efter at der er blevet konstateret smitte på skolen.

* På grund af virusmutation hos mink blev syv nordjyske kommuner lukket ned i en periode i efteråret. Det betød også, at alle elever fra 5. til og med 8. klasse blev sendt hjem.

Kilde: Ritzau