Fakta

Fakta om Dyrskuet i Odense

Det Fynske Dyrskue er en sand folkefest med gammeldags tivoli, grisevæddeløb og konkurrencer i kaninhop. Bisonburgere, rygeost og andre fynske specialiteter. Tilbud fra banker og kreditforeningsselskaber og vindmøller, flag, balloner og bolsjer. Og så naturligvis dyrene. Heste, grise og køer, får og geder, kaniner og duer. Store traktorer og mejetærskere, teknologisk avancerede og miljøkorrekte landbrugsmaskiner. Alt sammen den ægte vare, som giver byboere og andre, som ikke kender danske landbrug indefra, mulighed for at komme helt tæt på.

Siden 1961 har Det Fynske Dyrskue været afholdt på den traditionsrige dyrskueplads midt i Odense centrum, hvor en græsmærk og stalde står klar til, at øens landmænd hvert år kan vise deres dyr frem i håb om flotte placeringer og præmier for god avl.
Landets ældste dyrskue

Med sine over 130 år på bagen er Det Fynske Dyrskue landets ældste, hvis beregningen starter fra 1882 som det år, hvor traditionen for årligt tilbagevendende dyrskuer startede under navnet ”Det Fynske Fællesskue”.
Men faktisk har dyrskuet rødder helt tilbage til 1846, hvor det første dyrskue blev afholdt på Fyn, arrangeret af Fyns Stifts patriotiske Selskab.

Kilde: detfynskedyrskue.dk.