Fakta

Fem gode råd om gavekort

Mange gavekort bliver aldrig indløst. Hvis de er for besværlige at bruge, bliver de måske lagt væk og bliver glemt eller bliver væk. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har derfor udsendt disse fem gode råd om køb af gavekort.

  • Overvej, om et gavekort er den rigtige gave. Et gavekort skal bruges hurtigst muligt, da pengene kan være tabt, hvis butikken lukker, går konkurs eller får ny ejer, inden kortet bliver brugt.
  • Vær opmærksom på, hvor lang gyldighed gavekortet har. Et gavekort har en gyldighed på tre år, medmindre der er aftalt en kortere frist. Hvis der aftales en kortere tidsfrist, må den ikke være urimelig kort.
  • Sørg for, at gavekortets gyldighed er tilpas lang, så modtageren reelt kan nå at få det brugt.
  • Undersøg, om gavekortet kan indløses til kontanter, hvis modtageren ikke bryder sig om varerne i butikken. Som udgangspunkt kan man ikke få pengene udbetalt, så få det skrevet på kortet, hvis butikken lover dig det.
  • Tænk over, om butikken ligger i nærheden af, hvor modtageren kommer til daglig eller et sted, hvor modtageren nemt kan bruge gavekortet. Mange gavekort bliver ikke indløst, fordi de er for besværlige at bruge og bliver glemt eller bliver væk.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen