Fakta

Fra København til Aarhus

Loyal to Familia, LTF, er en dansk gadebande med flertal af indvandrere, men også med stort antal etniske danskere.

LTF blev stiftet i det sene efterår 2012 og består af tidligere Blågårds Plads-bandemedlemmer, men også personer fra Tingbjerg, Skovlunde, Hundige, Valby/Sjælør, Helsingør, Aarhus, Fredericia, Hillerød og Nivå.

I marts 2013 blev den 26-årige leder af banden sigtet af politiet for drabsforsøg, røveri og vold af særlig grov og farlig karakter i form at et groft knivoverfald på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter. Den 21. december 2013 faldt der dom i sagen. Den 26-årige blev idømt tre år og seks måneders fængsel i Retten på Frederiksberg.

I marts 2013 sad flere end 40 personer fra banden varetægtsfængslet for blandt andet grov narkotikahandel, drabsforsøg og drab. Samme år blev en ledende figur af Afdeling Kokkedal fængslet for kidnapning og pengeafpresning. Politiet vurderede i 2013, at LTF da havde omkring 75 medlemmer.

Ligeledes menes de at ligge i krig med banden “Værebros Hårde Kerne”, som nu er rockergruppen – Satudarah, der holder til i Værebroparken i Bagsværd nord for Købehavn, hvor rockergruppen har klubhus i et industrikvarter i Bagsværd. Den 3. maj 2013 blev en 19-årig mand fra banden LTF varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabet på den 27-årige Zaid Mohammed al-Kayssi på Frederiksberg i februar.

Banden Loyal to Familia holder primært til på Nørrebro, men flere af medlemmerne bor også i Tingbjerg, Skovlunde og Kokkedal.

I Maj 2017 begyndte de første forlydender om, at Loyal To Familia var ved at rykke ind i Aarhus, at tage fart. Siden har der gentagne gange været uroligheder.

Kilde: Newsbreak.dk, Politiken, Aarhus Stiftstidende og Wikipedia.