Fakta

Fremtidens TV

* Sammenrullet:

Koreanske LG er i løbet af 2019 klar med sit Signature Oled R, der er en nyskabelse, hvor fladskærm automatisk rulles sammen i en fritstående konsol. Det er et 4K Oled-tv, som måler 65 tommer. Når skærmen ikke er rullet helt ud, fungerer den som kontrolpanel for blandt andet musik, fotos og vejret og er desuden højttaler. Prisen er endnu ikke offentliggjort.

* Gigantisk:

Samsung viste sin kæmpeskærm på ikke mindre end 98 tommer – eller en centimeter fra 2,5 meter diagonalt – og en 8K-oplsning.

Også Sony får en kæmpe skærm på helt op til 98 tommer og i 8K på repertoiret. Lyden fra tv’et gengives ifølge Sony på en måde, så den kommer eksempelvis direkte fra skuespillerens mund, når man ser en film.

LG’s største skærm bliver på 88 tommer – 224 centimeter i diagonal – og en opløsning på 8K svarende til intet mindre end 33.117.600 pixels i alt.

* Moduler:

Samsung har opdateret teknologien bag sit Micro Led modul-tv, der kan opbygges til enhver størrelse og format – for eksempel ekstra bred eller kvadratisk – uden at det ændrer på intensiteten af pixels.