Fakta

Genåbning af skoler mandag 15. marts

* Efterskoler, frie fagskoler, kostafdelinger på fri- og privatskoler og højskoler (lange kurser) åbner i hele landet.

* Afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser i Østjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland kan vende tilbage med 50 procent fremmøde (det vil sige hver anden uge) efter samme model som åbningen i Nordjylland og Vestjylland.

* Elever i 5.-8. klasse og ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser i alle landsdele kan møde til udendørs undervisning én gang om ugen. Det samme gælder for afgangselever i grundskolen og afgangselever på ungdomsuddannelser i landsdele, hvor der endnu ikke er åbnet for 50 procent fremmøde.

* I grundskolen vil der gælde en kraftig opfordring til, at personale og elever har et negativ testresultat ved fremmøde, der højst er 72 timer gammel, mens et tilsvarende negativ testresultat for personale og elever på ungdomsuddannelserne vil være et krav.

* Grundskoler kan vende tilbage med 100 procent fremmøde på ikke brofaste øer efter samme model som åbningen på Bornholm.

* Udvalgsvarebutikker på 5000 kvadratmeter eller derover kan have op til 250 kunder, og tidsbestilling fjernes som krav for butikker på under 10.000 kvadratmeter. Kravet om tidsbestilling kan fraviges, hvis der etableres en anden model, der reducerer risikoen for sammenstimling. Modellen vil blive drøftet i sektorpartnerskabet for detailhandlen.

Kilder: Justitsministeriet.