Fakta

Her er Davis' opsigelsesbrev

Brexitminister David Davis har sagt op i den britiske regering med øjeblikkelig virkning.

I sit opsigelsesbrev til premierminister Theresa May begrunder han opsigelsen med, at han er uenig i regeringens brexitstrategi.

Her kan du læse en række udpluk fra Davis’ opsigelsesbrev til Theresa May:

* Som du ved, har der været adskillige gange i løbet af det seneste år, hvor jeg har været uenig i regeringens politik … Hver gang har jeg accepteret det kollektive ansvar, fordi det er en del af min opgave at finde brugbare kompromiser. Og fordi jeg mente, at det stadig var muligt at leve op til mandatet fra folkeafstemningen og vores erklæring om at forlade toldunionen og det indre marked.

* Jeg er bange for, at den nuværende tendens i politikken og taktikken gør det mindre og mindre sandsynligt … Denne politik vil i bedste fald efterlade os i en svag forhandlingsposition.

* Regeringens beslutning i fredags understregede dette problem krystalklart. Efter min opfattelse vil den uundgåelige konsekvens af de foreslåede politikker blive, at parlamentets påtænkte kontrol bliver illusorisk snarere end reel.

* Som jeg sagde til regeringen: med denne politik overdrager vi kontrollen med store dele af vores økonomi til EU, mens den absolut ikke giver os kontrollen med vores love tilbage i nogen reel forstand.

* Jeg er heller ikke overbevist om, at vores forhandlingsstrategi vil føre til yderligere indrømmelser (fra EU, red.) … Dette er selvfølgelig svært at vurdere, og det er muligt, at du har ret, og jeg tager fejl … Men under alle omstændigheder mener jeg, at det er i nationens interesse at have en minister, som er en entusiastisk tilhænger af din fremgangsmåde og ikke blot en modvillig værnepligtig.

* Jeg er dig taknemmelig for muligheden for at tjene, og det er med stor beklagelse, at jeg sender dig min opsigelse fra regeringen med øjeblikkelig virkning.

Kilde: Reuters.