Fakta

Her er den vilde flugt fra politiet med 20 ofre

En 51-årig mand er tirsdag dømt for en stribe lovovertrædelser under sin flugt fra politiet 16. september 2017.

Få her et overblik over de forbrydelser, som retten har kendt ham skyldig i. 20 blev ofre.

* Forløbet begynder omkring klokken ni om morgenen på en vens bopæl, hvor W. har overnattet. Her truer han vennen med en pumpgun, da han ikke ville medvirke til et røveri med ordene: “Så kan jeg lige så godt skyde dig”.

* Så finder den 51-årige en kniv frem, som han bruger til at true vennen til at skaffe nogle penge. Af frygt for sit liv ringer vennen til sin mor og beder hende om at komme med penge.

* Vennen prøver derefter at flygte. Men W. affyrer flere gange pumpgun’en, og vennen rammes af hagl i begge ben og i armen.

* Den 51-årige får truet vennen ind i huset igen, hvor han med et baseballbat slår hul i hans hoved.

* Under tumulten lykkes det vennen at flygte i sikkerhed hos en genbo. W. bliver i huset, hvor han antænder ild flere steder.

* Mens røgen siver ud ad hoveddøren, ankommer vennens mor. W. overfalder hende, hiver hende i håret og truer hende på livet.

* Det lykkes kvinden at flygte. Da politiet når frem, truer han to betjente med en pistol, inden han indleder flugten ved at gå over til naboen.

* Naboen har gæster på besøg og sidder ved kaffebordet, da den 51-årige braser ind og råber “Hit med nøglerne til bilen”.

* Han kører i den røvede bil fra Vejlø til Tappernøje, hvor han begår indbrud i et hus. Her truer han med en pistol en højgravid til at udlevere nøglerne til hendes bil.

* På vej ud af gårdspladsen kommer den gravides kæreste og ven hjem. W. stiger ud, slår på bilen med en økse og truer med pistolen. De to mænd flygter fra stedet, så han røver i stedet for den gravide kærestes bil og fortsætter.

* Han kører ikke langt, før han standser en varevogn. Her bruger han igen øksen som våben, da han slår den ned i kølerhjelmen på varevognen. Manden i varevognen formår at slippe væk, og tiltalte fortsætter sin flugt i bil.

* Derefter når han til Fakse, hvor han igen forsøger at røve en bilist, som dog kommer væk til fods.

* Cirka en halv time senere dukker han op på en adresse i Fakse, hvor han bryder ind i en bolig og truer en kvinde til at udlevere nøglerne til en bil.

* En halv time senere dukker han op i Haslev. Undervejs har han igen forsøgt at røve en bil. Derefter stopper han endnu en bil, smadrer ruden med sin pistol og truer sig til at overtage den.

* 20 minutter senere dukker han op nord for Haslev, hvor han bevæbnet med et koben og baseballbat truer en bilist til at overlevere en bil med ordene “Jeg skal have de bilnøgler, ellers slår jeg dig ihjel”.

* 12 minutter senere – klokken 12.31 – røver han den syvende og sidste bil. Han begår et hjemmerøveri i Tureby, hvor han truer sig til en kvindes bilnøgler og taske.

* Fra 12.31 får politiet ikke flere anmeldelser om flugten, og W. bliver anholdt klokken 20.52 på Amager.

* Under transporten til Næstved truer han to betjente: “Jeg har gået til skydning i ni år, så bare vent”, og “Jeres skudsikre veste kan ikke hjælpe jer”.

Kilde: Anklageskrift, vidneudsagn i retten.