Fakta

Hvad dækker Rejsegarantifonden?

Hovedreglen er, at fonden dækker:

  • pakkerejser, der er købt af dansketablerede rejseudbydere eller formidlere for udenlandske rejsearrangører. Når du køber en pakkerejse, er rejseudbyderen ansvarlig for, at alle dele i pakken bliver leveret.
  • sammensatte rejsearrangementer, hvor du har købt mindst to forskellige typer rejseydelser, som indgår i den samme rejse eller ferie, uden at det udgør en pakkerejse. Et sammensat rejsearrangement kan fx være, hvis du betaler for fx fly og hotel hver for sig, men køber dem samme sted. Ved et sammensat rejsearrangement er hver enkelt leverandør ansvarlig for at levere sin del af rejsen. Du skal være opmærksom på, at Rejsegarantifonden ikke nødvendigvis dækker hele det sammensatte rejsearrangement. Læs mere i afsnittet om sammensatte rejsearrangementer.
  • Desuden kan fonden sørge for hjemrejse, hvis du alene har købt en flyrejse, og hvis flyselskabet går konkurs. Det er en forudsætning, at du har en hjemrejsebillet til en dansk lufthavn.

Fonden dækker ikke, hvis pakkerejsen eller det sammensatte rejsearrangement varer under 24 timer, medmindre de omfatter en overnatning.

Rejsegarantifondens dækning sker ved garantier stillet af rejseudbyderne og en særskilt flykonkursordning, der finansieres via et passagerbidrag på 2 kroner per afrejst passager fra en dansk lufthavn.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen