Fakta

K.B. Hallen

Her kan du læse mere om hallens historie og den nye hal:

* Kjøbenhavns Boldklub (KB) blev stiftet 26. april 1876, og med sin 142 år lange historie er det den ældste fodboldklub på det europæiske kontinent.

* I de første par år blev der kun spillet langbold, senere indførtes fodbold og cricket, og fra 1883 blev der spillet tennis i klubben.

* Den oprindelige hal blev tegnet af arkitekt Hans Hansen og indviet i 1938 af kong Christian X.

* Gennem tiden var K.B. Hallen scene for nogle af de største kunstnere såsom The Beatles, Frank Sinatra, Louis Armstrong, The Rolling Stones, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Johnny Cash, The Who, Led Zeppelin, Pink Floyd, Paul McCartney og Metallica.

* I 2011 blev hallen totalskadet ved en brand, som skyldtes overophedning af pap, der var anbragt tæt på en halogenlampe.

* K.B. Hallen, som var en fredet bygning, havde pligt til at genopføre hallen. Men da det stod klart, at man ikke kunne rette op på de voldsomme skader, trak Kulturstyrelsen i 2013 fredningen tilbage.

* I 2015 udvalgte foreningen KB fire arkitektfirmaer, som skulle konkurrere mod hinanden i en arkitektkonkurrence om at genopføre K.B. Hallen.

* Den nye hal, som er tegnet af Christensen & Co., er beskrevet som en moderne og æstetisk markant bygning, der er inspireret af den oprindelige, ikoniske K.B. Hallen.

* Den nye hal og tilhørende forplads har kostet 235 millioner kroner og er støttet af en række fonde, deriblandt Den A.P. Møllerske Støttefond.

Kilder: Kjøbenhavns Boldklub, Nordisk Film og Politiken.