Fakta

Kendte hylder Aretha Franklin på nettet

Flere kendte har været på sociale medier og ytre sig om dødsfaldet.

Her kan du læse et udpluk af kommentarerne:

* Aretha hjalp med at definere den amerikanske oplevelse. I hendes stemme kunne vi mærke vores historie, hele vores historie og i alle afskygninger – vores magt og vores smerte, vores mørke og vores lys, vores søgen efter forløsning og vores hårdt vundne respekt. Må dronningen af soul hvile i evig fred, skriver Barack Obama.

* Sørger over tabet af @ArethaFranklin, der delte hendes ånd og talent med verden. Hun fortjener ikke kun vores “RESPECT”, men også vores evige taknemmelighed for at åbne vores øjne, øre og hjerter. Hvil i evig fred, min ven, skriver Hillary Clinton.

* Dronningen af soul, Aretha Franklin, er død. Hun var en god kvinde, med en vidunderlig gave fra Gud – hendes stemme. Hun vil blive savnet, skriver Donald Trump.

* Lad os tage et øjeblik til at takke for Aretha Franklins smukke liv, “Queen of our souls”, der inspirerede os alle i mange, mange år. Hun vil blive savnet, men mindet af hendes storhed som musiker og et godt menneske vil leve med os for evigt. Kærligst Paul, skriver Paul McCartney.

* Hun sang og spillede pragtfuldt, og vi græd alle. Vi var vidne til den bedste soul-artist nogensinde. Jeg beundrede hende og tilbad hende. Jeg sender kondolencer til hendes familie og venner. Vi delte fødselsdag – og det betød så meget for mig. Hele verden vil savne hende, men vi vil altid glædes ved hendes bemærkelsesværdige arv. Dronningen er død. Længe leve dronningen, skriver Elton John.

* @ArethaFranklin var en unik tråd i stoffet i vores historie. Dronningen af soulmusik spillede en afgørende rolle for at forene dette land i nogle af vores mest prøvede tider. Hun vil blive savnet, skriver Al Gore.

* Jeg er helt knust over Arethas dødsfald. Hun var virkelig en ener. Hun var mere end dronningen af soul. Hun var en nationalskat, der blev værdsat af enhver generation i hele verden. Foruden vores faglige forhold, var Aretha min ven. Hendes tab berører mig virkelig dybt og mit hjerte er fuld af sorg, skriver Clive Davis, der var hendes producer.

* Det er svært at forestille sig en verden uden hende. Hun var ikke kun en unik, strålende sanger, men hendes engagement i borgerrettigheder skabte en uudslettelig påvirkning i hele verden, skriver Barbra Streisand.

* Den største sangerinde nogensinde. Vi er velsignet med, at hun gik på jorden i 76 år. Så taknemmelig for gaven – Aretha Franklin, skriver John Legend.