Fakta

Lidt fra historiebogen

Der er over 1.000 km motorvej i Danmark. Motorvejsnettet er opbygget som et stort H, hvor motorvejene mellem Aalborg og den dansk-tyske grænse og mellem Helsingør og Sydsjælland danner de lodrette linjer, mens motorvejen henover Fyn forbinder disse to linjer. Denne struktur, som stod færdig med bygningen af Storebæltsforbindelsen i 1998, kaldes Det store motorvejs-H. Herefter er der bygget flere mindre motorveje.

I 1936 blev et 685 km motorvejsnetværk designet af bl.a Kampsax og Højgaard & Schultz til en formodet pris på 219 mio. kr. De foreslåede strækninger var København-Esbjerg, Kruså-Hirtshals, og København-Rødby.

I 1942 blev “Lov om Anlæg af Motorvej vest om København samt Udbygning af Hørsholmvej som Motorvej” vedtaget. I 1946 gik arbejdet imidlertid i stå, og først i 1954 vedtog staten en ny anlægslov.

“Hørsholmvejen” blev indviet 23. januar 1956 og gik fra Jægersborg til Brådebæk. Arbejdet med vejen var allerede påbegyndt i 1938 af Københavns og Frederiksborg amter. Projektet var tænkt som beskæftigelsesarbejde.

Kilde: Wikipedia.