Fakta

Må jeg rejse ud af Danmark?

Det spørgsmål svarer Udenrigsministeriet på herunder:

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser frem til 31. August.

Det gælder for alle lande på nær Island, Norge og Tyskland, som Udenrigsministeriet fra d. 15. juni åbner op for rejse til. Udenrigsministeriet opfordrer dog til, at man er opmærksom på sin personlige sikkerhed og holder sig opdateret på rejsevejledningen i landet.

Hvis du er på rejse eller trods udenrigsministeriets anbefalinger planlægger at rejse, bør du være opmærksom på, at man i andre lande med kort varsel kan indføre restriktioner for at forhindre og begrænse udbredelse af smitte med coronavirus/COVID-19.

Restriktionerne kan være tvungen karantæne, aflysning af flyafgange, lukning af grænseovergange eller andet.

Som rejsende kan man ydermere uforvarende risikere at være med til at sprede smitte under sin rejse.

Udenrigsministeriet anbefaler desuden, at man er opmærksom på sin personlige sikkerhed og holder sig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og sit rejsebureau. Du kan også finde informationer på de danske ambassaders hjemmeside ligesom du anbefales at læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som du finder på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

I sidste ende beslutter man selv, om man ønsker at tage af sted. Man bør undersøge nøje, hvorvidt ens forsikringsdækning er tilstrækkelig. Hvis der er den mindste tvivl om forsikringsdækningen, bør man kontakte sit forsikringsselskab.

Kilde: Udenrigsministeriets rejsevejledninger