Fakta

Opskrift på fastelavnsboller

Ingredienser

* 200 gram mælk lunken

* 50 gram gær

* 500 gram hvedemel

* 45 gram sukker

* 10 gram vaniljesukker

* 5 gram kardemomme stødt

* 5 gram salt

* 2 æg

* 200 gram smør meget blødt

Vaniljecreme

* 1 portion vaniljecreme se opskriften i boksen længere nede

Til pensling

* 1 æg
* 1 sjat mælk

Sådan gør du

1. Brug gerne røremaskine med dejkrog, hvor gæren røres ud i den lunkne mælk.

2. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes ved middel hastighed i 10 minutter.

3. Overdæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve i 30 minutter.

4. Lav vaniljecreme som anvist i linket.

5. Dejen tages ud på køkkenbordet og deles i to lige store stykker. Rul den ene halvdel ud til en firkant på cirka 30 gange 40 centimeter, som deles i 12 stykker, der er 10 centimeter på hvert led. Altså 10 gange 10 centimeter.

6. Kom en skefuld vaniljecreme på midten af hver stykke dej, fold hjørnerne sammen og klem forsigtigt dejen sammen.

7. Lægges på bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Du kan have 12 af mormors fastelavnsboller på en bageplade.

8. Pensl med sammenpisket æg og mælk.

9. Lav den anden halvdel på en anden bageplade, og lad dem efterhæve i 15 minutter.

10. Bag en plade ad gangen ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 15 minutter.

Kilde: Madens Verden