Fakta

Opskrift på vaniljecreme

Ingredienser

* 2 deciliter sødmælk

* 2 pasteuriserede æggeblommer

* 2 spiseskefulde sukker

* 2 spiseskefulde Maizena

* 1 vaniljestang

Sådan gør du

1. Start med at flække vaniljestangen på langs – brug en skarp kniv. Skrab kornene ud.

2. Hæld lidt (cirka en halv deciliter) af sødmælken op i en lille skål, og rør to spiseskefulde Maizena ud i mælken.

3. Kom resten af mælken forsigtigt op i tykbundet kasserolle sammen pasteuriserede æg, sukker og kornene fra vaniljestangen.

4. Put også gerne vaniljestangen i – du kan lige så godt vriste al den dejlige vaniljesmag ud af den dyre stang vanilje.

5. Varm nu op, og pisk hele tiden i gryden, så det ikke brænder på.

6. Jeg plejer at lade blusset stå på 6 på en skala fra 1-9, mens der hele tiden piskes.

7. Når det koger, kommer du den udrørte Maizena i – og det sker stadig under ompiskning.

8. Pisk videre mens kagecremen stivner. Hav tålmodighed, da det kan tage nogle minutter.

9. Når kagecremen har nået den rigtige konsistens tager du kasserollen, kommer din kagecreme over i en skål og sætter den til afkøling. Drys cremen med lidt sukker på toppen.

Kilde: Madens Verden