Fakta

OVERBLIK: Korruptionsskandalen i Sydkorea

En sydkoreansk kvinde skal udleveres fra Danmark til sit hjemland. Hun er sigtet i en sag, der trækker tråde til Sydkoreas afsatte præsident, Park Geun-hye.

Læs om forløbet her:

* Nordjyllands Politi anholdt kvinden 1. januar 2017 på en adresse i Aalborg-forstaden Gug. Det skete efter tip fra en sydkoreansk journalist.

* Kvinden hedder Chung Yoo-ra. Hun er sigtet for medvirken til omfattende økonomisk kriminalitet. Også for at have udnyttet sin position i det sydkoreanske samfund til at opnå adgang til et eliteuniversitet.

* Den 20-årige kvindes mor, Choi Soon-sil, er fængslet i Sydkorea. Hun er anklaget for millionsvindel og for magtmisbrug.

* Choi Soon-sil er veninde med tidligere præsident Park Geun-hye. Hun skal have fungeret som uofficiel rådgiver for præsidenten.

* Positionen har hun ifølge anklagen fra de sydkoreanske myndigheder misbrugt til at afpresse store virksomheder.

* Pengene er ifølge anklagen blevet brugt til at finansiere datterens luksusliv. Og til køb af dyre dressurheste i Danmark.

* 10. marts stadfæstede forfatningsdomstolen i Sydkorea en beslutning om at stille den suspenderede præsident, Park Geun-hye, for en rigsret. Dermed måtte præsidenten træde tilbage permanent.

* 17. marts oplyser Rigsadvokaten, at Chung Yoo-ra vil blive udleveret fra Danmark til Sydkorea.

/ritzau/