Fakta

Oversigt: Her er kommentarerne til Samuelsens knæfald

Da Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, fraveg et hidtil ellers meget klart krav om skattereform, begærede han sig klar til at modtage hån, spot og latterliggørelse.

Det er også i høj grad, hvad han bliver mødt af, når det kommer til kommentarerne.

* Formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen:

– Man ved snart ikke, om man skal grine eller græde. Vi ser en regering, der holder to pressemøder, fordi man ikke kan holde et.

– Det eneste gode, man kan sige om situationen, er, at der har været rigtig meget fokus på proces. Nu kan vi måske komme til at diskutere indhold.

* Tidligere forsvarsminister Nicolai Wammen (S):

– En stærkt svækket statsminister og en regering som mest af alt ligner “Halløj på badehotellet” står tilbage efter kaotiske uger, hvor Løkke og Samuelsen har drevet regeringen rundt i manegen. Mon nogen længere er i tvivl om, at Løkke er statsminister for enhver pris.

* Dan Jørgensen (S)

– Nok alligevel de færreste lande, hvor det er ‘Breaking news’, at regeringen vil stemme for sin egen finanslov.

– Til tider kan det være rart ikke at få de julegaver, der ellers var lovet! Desværre er kravet om historisk store skattelettelser stadig på bordet. Det er trist. Danmark har i langt højere grad behov for mere velfærd!

* Finansminister Kristian Jensen (V)

– Stærk pressemøde af Anders Samuelsen. Klare visioner for et stærkere Danmark. Allerede gode skattelettelser i finansloven. Hele regeringen arbejder for skattereform efter juleferien.

* Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V)

– Godt pressemøde af min gode ven og kollega Anders Samuelsen. Jeg er meget glad for, at regeringen i januar forhandler videre med Dansk Folkeparti om strammere udlændingepolitik og lavere skatter. Der er brug for begge dele!

* Formand for Folketinget Pia Kjærsgaard (DF)

– Jeg tror det er vigtigt, at alle nu holder juleferie, så vi kan forhandle i fred og ro.

– Hvis man er stresset, så siger og gør man ting, man ellers ikke ville have gjort. Jeg håber, at man til januar har taget mange dybe indåndinger og kan starte på en frisk.

* Politisk kommentator Hans Engell

– Anders Samuelsen har lagt sig fladt ned. Det var et af de helt store knæfald i nyere politisk historie, vi var vidne til.

– Samuelsen kunne træde ud af regeringen, fremtvinge et folketingsvalg eller hejse det hvide flag. Samuelsen valgte flaget og har virkeligt kapituleret.

* Politisk journalist på Weekendavisen Hans Mortensen

– Hvis Samuelsen endnu engang forsøger at komme med ultimative krav, så vil folk jo have meget svært ved at tage ham alvorligt. Han står jo noget afklædt lige nu.

Politisk analytiker ved Altinget Erik Holstein

– Det er selvfølgelig en ydmygelse for Anders Samuelsen, men det er nok bedre at rejse sig fra spillebordet i tide, før man har spillet det hele op.

Kilder: Ritzau, TV2, Twitter, Facebook