Fakta

Pensionskasser investerer milliarder alternativt

I jagten på afkast investerer danske pensionsselskaber i højere grad milliarder i alternative ting som skovbrug eller kredit.

Ifølge en opgørelse fra Finanstilsynet investerer pensionsselskaberne meget mere alternativt end bare for et par år siden.

Pensionskasserne har øget deres alternative investeringer med 14 procent i 2016 til 289 milliarder kroner. I 2012 var tallet 152 milliarder kroner.

Pensionskasserne rykker altså deres  investeringer fra klassikere som aktier og obligationer til de mere alternative investeringer.

»Alternative investeringer er kendetegnet ved, at markedet, som disse aktiver handles på, ikke er dybt, likvidt og transparent sammenlignet med markedet for traditionelle investeringer,« skriver Finanstilsynet og fortsætter:

»Endeligt må det alt andet lige forventes, at denne type investeringer er forbundet med risici, der ikke nødvendigvis findes i traditionelle investeringsformer.«

Finanstilsynet understreger, at det kræver flere kompetencer hos pensionskasserne at give sig i kast med alternative investeringer.

Kilde: Berlingske Business