Fakta

Politiet har svært ved at fange kortsvindlere

Der bliver hvert år svindlet med kreditkort for flere millioner – kun i Danmark. I 2016 alene havde netbutikkerne et tab på 55 millioner kroner fra kortsvindel. Ifølge tal fra Nets er det en stigning på hele 86 procent.

– Det er et stort problem, det er et rigtig stort problem. Dels er det svære sager at efterforske. Dels har vi mange gange svært ved at få de oplysninger, vi skal bruge på de personer, hvis kreditkort er blevet misbrugt, siger politiassistent Torben Heckmann fra afdelingen for Økonomisk Kriminalitet i København.

Stjålne kreditkortoplysninger bliver solgt i stor stil på internettet via en særlig browser kaldet Tor. Og det giver politiet problemer. For det er nemlig sværere at spore både køberen og sælgeren på Tor.

De kriminelle får adgang til oplysningerne via hacking, phishing eller malware. Kreditkortoplysningerne sælges herefter på en kriminel udgave af E-bay på Tor-netværket.

– Vi har over de senere år set, at de kriminelle er blevet mere aktive. De er meget dygtige til at få fat i kortoplysningerne, siger Kaspar Kock Kristensen, der er vicedirektør i Nets med ansvar for at bekæmpe misbrug.

Kilde: TV2