Fakta

Prins Henrik er alvorligt syg

Prins Henrik er tirsdag kommet hjem til Fredensborg Slot, hvor han ønsker at opholde sig sin sidste tid. Hans tilstand forbliver alvorlig, oplyser kongehuset.

Læs her om prins Henriks sygdomsforløb:

Juli 2017:

Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar.

Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

August 2017:

Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen.

Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb.

Han er indlagt i lidt mere end en uge.

September 2017

Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

Januar 2018:

Den 28. januar bliver prins Henrik indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

Februar 2018:

Prins Henrik bliver undersøgt for en tumor i venstre lunge. Den viser sig at være godartet, oplyser kongehuset 2. februar.

En uge senere, 9. februar, lyder meldingen fra kongehuset, at prins Henriks tilstand er alvorligt forværret.

Han overføres til Infektionsmedicinsk Klinik med en lungeinfektion.

Den 13. februar bliver prins Henrik overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor prinsen ønsker at opholde sig i sin sidste tid.

Der oplyses ikke yderligere fra kongehuset.

Kilder: Ritzau, kongehuset.