Fakta

Redningsaktioner i vandet - uge 27

Hvidbjerg Strand:
Tre udenlandske piger kommer i nød pga. manglende svømmefærdigheder ved Hvidbjerg Strand 100 meter fra livreddernes primære område. Den ene af pigerne er ikke ved bevidsthed, da livredderne kommer til hen til dem. Alle tre piger reddes i land, og der ringes 1-1-2. Livredderne giver den bevidstløse pige ilt, og hun er stabil, da ambulancen ankommer.

Fisketorvet Havnebad i København:
En 9-årig dreng hopper i havnebassinet ved Fisketorvet. Drengen kan ikke svømme, går i panik og livredderne hopper straks i vandet og hjælper drengen op til kanten, hvor han får tæppe på og modtager psykisk førstehjælp. Drengen bliver sendt på skadestuen sammen med sine forældre.

Christiansminde Strand:
To ældre mænd svømmer fra færgelejet foran Hotel Christiansminde, som er cirka 400 meter væk fra livreddernes primære område, og ud mod en pæl. Halvvejs går den ene mand i stå på grund af udmattelse. Livredderne, der har fulgt de to mænd med deres kikkert, svømmer ud med et board og hjælper manden 20 meter ind til en stige, hvor manden selv kan kravle op. Manden har ikke brug for efterbehandling.