* Du skal bruge 10 gram tørrede enebær, som du ruller mellem hænderne, så de åbner sig.
* Læg dem i 50 centiliter neutral alkohol – eksempelvis vodka.
* Lad det trække i 12-18 timer, og filtrer, så har du en gylden basisgin.
* Nu kan du eksperimentere med smage og krydderier.
* Til en julegin kan du tilsætte en teskefuld korianderfrø, en kanelstang, en gren frisk rødgran, tre spiseskefulde tyttebær og en spiseskefuld rosiner.
* Fjern kanelstangen efter en halv times tid, hvis smagen ikke skal blive for dominerende.
* Lad de øvrige krydderier trække en-to timer mere.
* Smag gerne på ginnen undervejs, så du kan fornemme smagenes udvikling.
* Hæld ginnen på flaske, og lad den hvile i en uge.
Kilde: Niels Stærup, som er indehaver af kryddersnapse.dk, hvor han blandt andet sælger krydderiblandinger til hjemmelavet gin.