Fakta

Sagerne mod Carl Holst

* Carl Holst fik som aftrådt regionsrådsformand et eftervederlag, selv om han samtidig fik ministerløn. Holst nægtede først at afstå pengene, men efter pres gav han sig og afstod det delvist.

* Regionsmedlemmer i Region Syddanmark gik til pressen med en mistanke om, at regionens kommunikationsansatte Christian Ingemann Nielsen brugte sin arbejdstid som personlig assistent for Carl Holst i valgkampen til Folketingsvalget.

* Flere medier kunne berette om eksempler. Jyllands-Posten havde set flere læserbreve, som var oprettet af Christian Ingemann Nielsen, og som er blevet sendt til diverse medier fra Carl Holsts kampagne-e-mail.

* Radio24syv afslørede en e-mail, hvor Christian Ingemann Nielsen svarer en journalist under valgkampen for at aftale omstændigheder vedrørende et interview med Carl Holst.

* Carl Holst afviste anklagen, men en undersøgelse viste, at assistenten havde sendt hundredvis af mails som led i Holts valgkamp.

* Carl Holst afviste under hele forløbet, at det skulle være tilfældet.

* 31. marts beslutter statsadvokaten, at det ikke er muligt at rejse en sag mod Carl Holst for mandatsvig og stillingsmisbrug.

Kilde: Ritzau