Fakta

Seks mænd såret i fire skyderier på Sjælland

Weekenden har været ualmindelig voldsom for politiet på Sjælland, der er rykket ud til fire skudepisoder med i alt seks ofre.

Ifølge politiet var i hvert fald to af skudepisoderne banderelateret.

* I Albertslund blev en 21-årig mand skudt i benet lørdag aften, da en større gruppe var forsamlet. Ifølge Københavns Vestegns Politi blev han skudt, efter at han havde slået på taget af en bil. Da politiet kom frem, blev betjentene mødt med stenkast. Ingen blev dog ramt.

* Lørdag aften dukkede en 22-årig mand op på Bispebjerg Hospital i København. Han var såret af skud i begge ben – henholdsvis i låret og i anklen. Skuddene blev angiveligt affyret af flere personer, der ankom i tre-fire biler. Politiet mener, at skyderiet var banderelateret.

* Kort efter midnat blev to mænd på 19 og 20 år såret af skud i Næstved. Senere blev en udbrændt bil fundet i Skelby, og den kan have forbindelse til skyderiet. Politiet mener, at skyderiet er banderelateret og har forbindelse til en skudepisode for en uge siden, hvor en 30-årig mand blev såret af skud.

* Søndag eftermiddag blev to mænd på 21 og 49 år såret af skud foran en kiosk på Emdrupvej 114. Politiet ønsker i første omgang ikke at oplyse, hvor mændene er blevet ramt, eller hvilken tilstand de er i. Motivet for skyderiet kendes ikke, og det vides derfor heller ikke, om der er forbindelse til nogle af weekendens andre skyderier.

/ritzau/