Fakta

Skuddrabet i Malmö

* Kort før klokken 10 mandag formiddag ringer flere personer til politiet og siger, at der er blevet afgivet skud nær havnen i kvarteret Ribersborg i Malmø.

* En kvinde, der er i begyndelsen af 30’erne, er blevet ramt i hovedet af skud. Ifølge flere vidner har hun sit to måneder gamle spædbarn i favnen, da hun bliver skudt.

* Kvinden bliver kørt akut til hospitalet, men omkring tre timer senere bekræfter politiet, at hun er død af sine kvæstelser. Barnet overlever uden alvorlige skader.

* Samme formiddag bliver der sat ild til en bil i bydelen Lorensborg, ikke langt fra hvor skudepisoden fandt sted. Politiet forsøger at klarlægge, om der er en sammenhæng mellem skud og bilafbrænding.

* Klokken 21.10 bliver en mand anholdt i sagen om drabet på den kvindelige læge. Han mistænkes for medvirken til drab samt for grov våbenkriminalitet.

* Politiet bekræfter tirsdag formiddag på et pressemøde, at det har beslaglagt det formodede gerningsvåben.

* Der er også beslaglagt andre genstande i forbindelse med ransagninger på mindst to adresser.

* Politiet formoder, at flere end den anholdte har spillet en rolle i forbindelse med skuddrabet. Det er ikke oplyst, hvorfor politiet arbejder ud fra den teori.

* Det er heller ikke oplyst, hvordan den anholdte forholder sig til anklagerne mod ham.

* Den dræbte kvinde gik ifølge flere medier sammen med faren til barnet, da hun blev skudt. Han skulle have en kriminel fortid – blandt andet deltog han i et røveri i Danmark i 2008, skriver flere medier.

* Svensk politi vil dog hverken be- eller afkræfte den oplysning.