Fakta

Skuddrabet på betjent 6. december

Mandag  5. december.

19.30: En 26-årig mand møder op i Rødovre Skytteforening. Han kommer jævnligt i klubben.

21.15: Klubben opdager, at der er forsvundet et våben. En kaliber 22-pistol af mærket Hemmerly er væk. Det er den pistol, som den 26-årige plejer at benytte. Klubben kontakter mandens mor, som manden bor hos. Han er ikke hjemme.

23.16: Klubben har ikke hørt fra den 26-årige og anmelder nu tyveriet af pistolen til Københavns Vestegns Politi. Politiet beslutter ikke at gøre noget den aften.

Tirsdag 6. december.

8.15: En 43-årig hundefører står ved sin patruljevogn på en stikvej mod Albertslund Politigård. En gerningsmand løber op til hundeføreren og skyder ham i hovedet på cirka en meters afstand.

8.19: Politiets vagtcentral modtager telefonisk anmeldelse om, at en kollega er blevet skudt i hovedet. Samtidig modtager Region Hovedstadens akutberedskab meldingen og sender ambulance og akutlæge afsted.

Efter skuddet taler den 26-årige i telefon med sin far. Han siger, at “der er sket noget”. Faren ringer efterfølgende 112 og spørger, om der er sket noget. På det tidspunkt har politiet endnu ikke meldt noget ud offentligt om skyderiet.

8.25: Ambulancen kommer frem til gerningsstedet. Tre minutter senere når akutlægebilen frem.

8.37: Ambulance og akutlægebil kører fra stedet mod Rigshospitalets Traumecenter.

8.45: Den 26-åriges telefon søger på advokat Mette Grith Stages firma.

8:48: Den 26-åriges telefon ringer til advokatfirmaet. Han får kun fat i en telefonsvarer. Nogle minutter senere ringer advokatfirmaet tilbage og der er en samtale på et 1 minut og 50 sekunder. Det vides ikke, om det er Mette Grith Stage, han har talt med.

8.56: En politipatrulje pågriber den 26-årige mand i Taastrup nogle kilometer fra gerningsstedet. Manden er svedig og opfører sig, som om han ikke ved, hvad der er foregået. Han siger, at han var ude at løbe. Herefter har han ikke villet udtale sig.

9.02: Den sårede politimand ankommer til Rigshospitalet, hvor han modtager behandling og gennemgår flere operationer.

Onsdag 7. december:

8.30: Den 26-årige bliver ført ind i retslokale ved Retten i Glostrup. Han er omgivet af politifolk. Dusinvis. Flere har hjelme og skimasker på.

9:50: Dommer Anne Horstmann bestemmer, at den 26-årige skal varetægtsfængsles. Hun vurderer, at der er en særlig bestyrket mistanke om, at manden er skyldig i at have forsøgt at dræbe hundeføreren.

14.18: Politimanden bliver erklæret for død på Rigshospitalet. Hans pårørende er til stede, da det sker.

(Kilder: Københavns Vestegns Politi, Region Hovedstadens akutberedskab, Retten i Glostrup)