Fakta

Skyderier i Danmark i november

To personer blev tirsdag aften skudt på Lyngby Hovedgade af en ukendt gerningsmand.

Skyderiet er det seneste i en række skudepisoder i november:

* 22. november: To personer bliver tirsdag aften ramt af skud uden for restauranten Sticks N’Sushi i Magasin på Lyngby Hovedgade.

De sårede er en 22-årig mand og en 30-årig kvinde. Både manden og kvinden er i stabil tilstand, oplyser politiet.

Skyderiet fandt sted kort efter klokken 19. Manden er blevet ramt i lænden. Kvinden blev ramt i den ene side af brystet.

* 19. November: Sent om aftenen bliver der affyret skud i nærheden af rockergruppen Satudarahs klubhus i Bagsværd. Skyderiet bliver anmeldt klokken 23.17.

Politiet finder fire afskudte patronhylstre på Laurentsvej. Et vidne ser en personbil køre fra vejen i højt fart.

* 19. november: En 25-årig mand bliver ramt, da der lørdag morgen bliver affyret skud på hjørnet af Nordre Fasanvej og Glentevej i København.

Den unge mand bliver kørt på sygehuset til behandling.

* 15. november: Et 28-årigt medlem af banden Black Army bliver natten til tirsdag ramt af skud i Herning mellem klokken 1.00 og 2.20 på parkeringspladsen ved Tietgensgade 2.

Der bliver affyret skud med et haglgevær mod mandens bil, og han bliver lettere såret.

Politiet kan ikke udelukke, at skyderiet har forbindelse til konflikt i bandemiljøet.

* 13. november: Københavns Politi afspærrer søndag aften et område på Nørrebro efter en anmeldelse om muligt skyderi i Bragesgade.

Politiet finder nogle afskudte hylstre, der dog ikke ligner skarp ammunition.

Anmeldelsen om skyderiet kommer klokken 19.18. Ingen personer kommer til skade.

* 12. november: Natten til lørdag affyres der mindst 19 skud mod en 21-årig mand, som forinden er blevet forfulgt i sin bil af formodede bandemedlemmer i Odense.

Efter alt at dømme troede gerningsmændene, at den 21-årige var en anden. Ingen kommer til skade.

* 9. november: Klokken 20.07 affyrer en mand omkring ti skud på Amager i København. Skyderiet finder sted på Røde Mellemvej ved en kiosk. En person kommer til skade og bliver kørt på skadestuen. Den tilskadekomne er en mand i begyndelsen af 20’erne.

* 2. november: Kort før klokken 20.00 onsdag affyrer ukendte gerningsmænd seks skud mod Alaa Eldin Vandpibe Cafe, der ligger i en baggård på Ørnevej i den nordvestlige del af København. Ingen bliver ramt.
Kilde: Ritzau.