Fakta

Store hundesager i Danmark

• 2017, februar: Mere end 60 hunde blev fundet i nærheden af Randers på to forskellige adresser. 16 af disse var døde hunde, der blev fundet i plastikposer. En el af hundene gik rundt i store mængder ekskrementer i en kold og beskidt bygning, hvor de tilsyneladende ikke havde adgang til vand.

• 2016, november: 25 labradorer reddes fra et sommerhus-område i Nordsjælland. Flere af hundene var meget udmagrede, havde orm og ekstremt dårlig mave på grund af manglende fodring og vand. 4 af hundene er senere blevet aflivet på grund af svære psykiske og fysiske skader som følge af vanrøgt og underernæring. Ejeren er politianmeldt, men der er endnu ikke rejst sigtelse.

• 2015, maj: Danmarkshistoriens største hundesag. 91 cockerspaniels reddes fra kennel i Sydsjælland og bringes til Dyrenes Beskyttelses internater i Roskilde og på Fyn. Hundene havde gået i deres egen afføring, så deres pels var fuldstændig indsmurt og tynget af store klumper ekskrementer. De led blandt andet af øjenbetændelse, øremider, diarré, orm og lopper. Der er ikke faldet dom i sagen.

• 2013, januar: Dyrenes Beskyttelse hjælper 53 hunde, der havde levet under kummerlige forhold på en kennel på Sjælland. Nogle af hundene havde så store bylder i munden, at de ikke kunne spise, en hund gik rundt på et brækket ben, og en anden havde slebet sine tænder helt ned af at stå og bide i jernstænger. Efter to år har ejeren af kennelen fået en bøde på 25.000 kr. og må ikke have hunde i forbindelse med erhvervsbeskæftigelse.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse