Fakta

Svindel i Microsofts navn

Microsoft er et stort firma. Der er mange, der bruger deres produkter, og der er derfor mange potentielle ofre, svindlere kan forsøge at få adgang til. Det er ikke kun falske opkald, man skal være opmærksom på, ifølge Microsoft der har dedikeret en temaside til at fortælle om de former for svindel, der findes i Microsofts navn.

Blandt de svindelformer er telefonopkaldet, og ifølge Microsoft benytter svindlerne af sig nogle simple virkemidler for at overbevise folk om, at opkaldet er ægte nok. Svindlerne kan eksempelvis på forhånd have sat sig ind i, hvem de faktisk ringer til, så når de ringer til dig, kender de dit navn, og de kan lure, hvad for et styresystem du bruger.

På den måde vinder de din tillid, og derfra vil de, ifølge Microsoft, eksempelvis bede om dit brugernavn og din adgangskode og bede dig om et hente et ellers velmendende computerprogram, der giver dem mulighed for at fjernstyre din computer. Herfra er både din computer og dit privatliv i fare.

Det korte og enkle råd fra Microsoft, angående telefonsvindlerne, er: Stol ikke på uopfordrede telefonopkald, hvor nogen udgiver sig for at være fra Microsoft. Bliver du ringet op på en sådan måde, bør du ikke afgive personlig information; hverken om dig, dine bankkonti eller dine digitale enheder.

Kilde: Microsoft.