Fakta

Udsnit af regler for forsamlingsforbuddet

Hvad betyder kravet om, at man i al væsentlighed skal sidde ned til arrangementer med flere end 10 personer til stede samtidig?

Det betyder, at personerne skal være placeret på samme måde som fx på et stadion eller i en teatersal eller biograf. Det vil sige, at personerne sidder ned ved siden af hinanden på faste pladser med retning mod fx en scene eller en sportsbane. Det gælder også, hvis personerne fordeles på fx flere tribuner rundt om en scene eller en sportsbane, hvor man på de enkelte tribuner sidder ned på faste pladser med retning mod scenen eller sportsbanen.

Det vil være en konkret vurdering, om deltagerne i et arrangement i al væsentlighed sidder ned. Det er i den vurdering det helt klare udgangspunkt, at langt hovedparten af de tilstedeværende skal sidde ned under hele arrangementet bortset fra, når man fx skal på toilettet, når man ankommer til eller går fra sin faste plads, og når man helt kortvarigt henter fx drikkevarer i en bar.

Det betyder fx, at selv om man i øvrigt overholder de øvrige regler om, at der skal være faste pladser, og at gæsterne skal sidde med retning mod fx en scene, kan man ikke holde fx en fødselsdagsfest, en julefrokost, en studenterfest, en konfirmation eller et sølvbryllup, hvor der deltager flere end 10 gæster, hvis disse står op under velkomsten, sidder ned under middagen, og hvor der ud på aftenen er mulighed for at danse.

Ifølge regeringens udmelding gælder grænsen på 10 personer fra den 26. oktober 2020 og til og med den 13. december 2020.

Kilde: Coronasmitte.dk