ANNONCE

Falck betaler 152,5 millioner i erstatning

24. juni 2019 09:24 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det hollandske selskab Bios, Region Syddanmark og flere hundrede kreditorer får kompensation af Falck.

Falck betaler 152,5 millioner i erstatning
Falck har fået hård kritik for at misbruge sin position på markedet til at presse konkurrenten Bios til at gå konkurs. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Falck har indgået forlig med det hollandske ambulanceselskab Bios i sagen, hvor selskabet har misbrugt sin position til at presse konkurrenten ud i en konkurs.

Samlet løber kompensationen op i 152,5 millioner kroner. Forliget er indgået med Region Syddanmark, Bios’ hollandske ejer og konkursboet efter selskabet i Danmark. Det oplyser Falck.

Sagen strækker sig tilbage til 2014-2015, hvor Bios overtog ambulancedriften i Region Syddanmark fra Falck.

Ifølge Konkurrencerådet brugte Falck en fordækt kommunikationskampagne for at skabe uro omkring Bios og så tvivl om, hvorvidt det kunne løfte opgaven.

Ansatte sagde op

Samtidig arbejdede Falck aktivt for at hindre, at ambulancereddere skiftede til Bios. Det hollandske selskab havde store problemer med at rekruttere og leve op til sin kontrakt og gik til sidst konkurs. Ritzau skriver eksempelvis, at ambulancereddere i Syddanmark i foråret 2015 sagde op på stribe.

– Falck handlede i 2014-15 på en måde, der var uacceptabel, og som vi aldrig kommer til at gentage. Vi har accepteret myndighedernes kendelse, siger Falck-direktør Jakob Riis.

– Vi har arbejdet for at skabe en samlet løsning for alle store og små kreditorer. Vi er glade for, at vi har kunnet nå til et forlig og betaler nu for parternes tab, siger han i en pressemeddelelse.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu